Biografen Penthouses projektsida

Biografen Penthouses

Projektinformation

Område: Östermalm, Stockholm
Antal bostäder: 40
Storlek: 1 – 4 RoK, 31 – 105 m²
Byggstart: 2018
Inflyttning: 2019

Högt upp på ruddammsbacken, mitt i en park med utsikt över hela innerstaden, uppför Axxonen Properties Biografen Penthouses. De nybyggda bostäderna utgör 40 lägenheter i två nya våningar ovanpå bostadshuset Biografen.

Byggnaden uppfördes 1939 i tidsenlig, funktionalistisk arkitektur. Den är en fristående solitär med fritt ljusinsläpp som konverterades till bostäder 2013. Biografen Penthouses lägenheter karaktäriseras av balkonger, stora fönsterpartier och glasade burspråk – allt för att ta tillvara på den fantastiska utsikten från de högt belägna bostäderna. Härifrån skymtas såväl Brunnsvikens vatten och Norra Djurgårdens grönska som Stockholms innerstad, och långt bort i fjärran den södra malmen.

Husets läge är en optimal blandning av stillhet och puls. Ruddammsbacken är en charmig ficka av Östermalm på gränsen till Vasastan och på kort avstånd finns innerstadens mest attraktiva kvarter. Men också naturen – Lill-Jansskogen, Norra Djurgården och Brunnsviken ligger alla inom räckhåll för härliga promenader och löprundor eller en tur på isen vintertid.

Axxonen Properties förvärvade Biografen Penthouses av Oscar Properties i oktober 2017.

Intresseanmälan

Genom att godkänna ger du oss rätten att spara dina uppgifter. Vi kommer att hantera dina uppgifter med högsta respekt och du kan när som helst avsluta ditt intresse eller be oss att ta bort dina uppgifter för gott.

Närmare allt

NÄRA TILL MAT & BARHÄNG
Skarven mellan Östermalm och Vasastan är en av stadens krogtätaste delar och här finns allt från hamburgare och italienska delikatesser till vegetariskt närodlat och japanska ramen-soppor.

FEM MINUTER TILL KVÄLLSDOPPET
Strax nedanför Universitetet gör klipporna runt viken ett uppehåll och en mjuk sandstrand breder ut sig. Här samlas badsugna barnfamiljer varma sommardagar och det finns både gräsmattor och klippor för den som inte vill ligga i sanden.

Smoothies, kaffe eller kondisbit…

SMOOTHIES, KAFFE ELLER KONDISBIT…
Från Biografen Penthouses är det nära till innerstadens utbud av caféer. Här kan man lika gärna ses över en smoothie-bowl eller green matcha-latte, som en klassisk espresso med italienska mandelskorpor till.

LÅNGFÄRDSSKRIDSKO OCH PULKABACKAR
Brunnsviken och dess omgivningar är en fantastisk plats även på vintern. Soliga dagar flockas ljustörstande Stockholmare på isen för en promenad eller en tur på långfärdsskridskor, och i Hagaparken finns en av stadens bästa pulkabackar.

PERFEKT LÄGE FÖR BARNFAMILJEN
Med sitt lite avskilda läge är Ruddammsbacken perfekt för barnfamiljer. Här finns flera lekparker och gott om bilfria ytor att springa av sig på.

AKTIVITETER FÖR VATTENÄLSKARE
Intill strandbadet ligger Brunnsvikens kanotklubb. Förutom uthyrning av kajaker erbjuder man prova-på-kvällar och kurser för nybörjare och här arrangeras också kvällspaddlingar och längre turer. I Hagaparken finns en småbåtshamn strax nedanför Stallmästaregården.

ENORMA GRÖNOMRÅDEN & EGET HUND-SPA
För hundägare är nog Biografen Penthouses innerstadens bästa läge. Lill-Jansskogens strövområden är ett stenkast bort, och efter promenaden kan tassarna sköljas av i entréns hund-spa så du slipper smutsiga avtryck i lägenheten.

LÖPNING, CYKLING, PROMENAD OCH LEK …
Med sitt läge mitt emellan stad och natur passar Biografen Penthouses perfekt för dig som är aktiv på fritiden. Hagaparken, Brunnsviken med omgivningar och Lill-Jansskogen erbjuder oändliga möjligheter till sport och lek för både barn och vuxna.

Nära till shopping och butiker

NÄRA TILL SHOPPING OCH BUTIKER
Roslagsgatan är känt för sina många antikvitetsaffärer och här kan du göra både loppisfynd och hitta unika samlarobjekt. Goda kommunikationer tar dig snabbt till Stureplans lyxiga utbud eller till gatorna runt Odenplan med dess mix av mindre aktörer och secondhandbutiker.

Grått, svart, grönt & vitt

Klipphällarna runt Brunnsviken. Regnvåt asfalt och Lill-jansskogens och Djurgårdens grönska. Vinterisens skimrande ljusa yta.

Rumsbeskrivning & Materialbeskrivning

Allmänt

Golv: Ekparkett, enstav, vitpigmenterad
Vägg: Vit NCS S 0500-N
Fönster: NCS S 8500-N

Kök

Inredning: Mörkt grå
Bänkskiva: Ljus kalksten
Stänkskydd: Ljus kalksten
Blandare: Dornbracht
Diskho: Blanco Andano
Spishäll: Induktionshäll
Ugn: Rostfri
Fläkt: Inbyggd

Badrum

Vägg 1: Mosaik Appiani Grågrön, 50 x 100 mm
Vägg 2: Vit NCS S 0500-N
Golv: Ljusgrå “betongplatta” 600 x 600, 150×150 mm
Tvättställ: Duravit
Tvättställsblandare: Dornbracht, Krom
Spegel: Fritt hängande
Belysning: Infällda spotar, tak – Hängande svart armatur vid tvättställ
WC: Duravit, vit, golvstående
Duschset: Tapwell
Handdukstork: Linc 21, Line, 1 750 mm hög, Svart
Tvättmaskin: Cylinda
Torktumlare: Cylinda

Korridorer

Väggar: Målas
Golv: Matta Eco 2, Carpet Concept
Belysning: Takarmatur Cedar & Moss Alto Surface 8″